Informatie

Wij, als verloskundigen van Nieuw Leven staan 24 uur per dag voor je klaar.

Tijdens de spreekuren (overdag en in de avonduren) hebben we ruim de tijd om al je vragen te beantwoorden, je wensen te bespreken en informatie te geven.

Vanaf het moment dat je zwanger bent, kun je bij ons terecht, maar ook bij vragen over zwanger worden of bij een (vroege) miskraam. Je kan ook bij ons terecht voor het plaatsen van spiralen, ook als je nog nooit eerder bij ons in de praktijk bent geweest. Neem hiervoor gerust contact met ons op.

_JBP1747 kopiëren

Vanaf het moment dat je zwanger bent, kun je bij ons terecht. Je kunt je zowel online (via de knop “aanmelden” onder aan de pagina) als telefonisch aanmelden bij Nieuw Leven. Wij plannen samen een datum voor de eerste afspraak, die plaatsvindt als je ongeveer 8 weken zwanger bent. Deze afspraak duurt ongeveer een uur.

Neem gerust iemand mee; je partner, kind(eren) of anderen zijn altijd van harte welkom in onze praktijk!

Het is fijn als je het volgende meeneemt:

  • Je verzekeringspasje
  • Je identiteitsbewijs
  • Eventuele gegevens van een eerdere zwangerschap en bevalling bij een andere verloskundige of in het ziekenhuis

Tijdens de eerste kennismaking stellen we veel vragen over je gezondheid en die van je familie, je leefomstandigheden en gewoontes én je wensen voor de zwangerschap. Ook is er genoeg ruimte voor jou om vragen te stellen. Op deze manier kunnen we onze zorg op jouw zwangerschap afstemmen.

Daarnaast geven we informatie over voeding, een gezonde leefstijl en vertellen we wat je allemaal moet regelen tijdens de zwangerschap. Ook vertellen we jou/jullie over de mogelijkheden van prenatale onderzoeken.

Tijdens deze intake maken we een echo, hierbij kijken we samen of het hartje van jullie kindje klopt. En meten we je bloeddruk, gewicht en nemen bloed bij je af.

Tijdens de zwangerschap kom je zo’n tien tot vijftien keer op controle. De vervolgcontrole duurt een kwartier. Hierin controleren we de groei van je kindje, we luisteren naar het hartje en meten je bloeddruk. Als dat nodig is, controleren we je bloed of urine of maken wij (op indicatie) een afspraak voor een extra echo.

In het begin van de zwangerschap kom je elke maand en aan het eind van de zwangerschap zelfs elke week op controle. Als het nodig is, bijvoorbeeld als je ongerust bent, plannen we extra tijd voor je in of kom je wat vaker.

Soms is de zorg van de gynaecoloog nodig, we verwijzen je dan door naar het ziekenhuis.

Zo houden we jouw gezondheid en die van je kindje goed in de gaten.

De bevalling is een van de meest bijzondere gebeurtenissen in je leven!

Wij doen er alles aan om van de bevalling een mooie ervaring te maken. Door de gesprekken die we tijdens de zwangerschap hebben gehad, weten we wat jouw/jullie wensen zijn en houden we daar rekening mee. Door onze ervaring merken we snel hoe we jou het beste kunnen helpen en ondersteunen.

Ook stellen we alles in het werk zodat je bevalling veilig verloopt.

Bij een zwangerschap zonder complicaties, mag je zelf bepalen waar je wilt bevallen: thuis of poliklinisch (in het ziekenhuis). Kies voor de plek waar jij je het meest op je gemak voelt!

In de eerste zeven tot tien dagen na de geboorte van jullie kindje komen we bij jullie thuis om jou en de pasgeborene te controleren en te begeleiden.

Onze belangrijkste taken zijn:

  • Je steunen bij het herstellen van de bevalling, zowel lichamelijk als emotioneel
  • Je helpen bij de (borst)voeding;
  • De gezondheid van je kindje controleren

Als je tijdens je zwangerschap/bevalling onder behandeling bent van een gynaecoloog, dan kun je voor de begeleiding in de kraamtijd/nazorg ook bij ons terecht. Je kunt je hiervoor online (via de knop “aanmelden” onder aan de pagina) of telefonisch aanmelden bij Nieuw Leven.

Uitgerekende datum

Met deze rekentool kun je de uitgerekende datum bepalen.
De definitieve, officiële, uitgerekende datum wordt bepaald na de termijnecho.

Bevalling berekenen

KNOV Keurmerk

Beroepsvereniging Verloskundigen

KNOV

Beroepsvereniging Verloskundigen

Centrum Vrouw Centraal

Samenwerkingsverband Verloskundigenpraktijken

GOED

Locatie van de praktijk Nieuw Leven