Logoverklaring

Geheel

De gehele huisstijl van verloskundigenpraktijk Nieuw Leven sluit aan bij ons. Rond, strak en helder staat centraal. Een zwangere vrouw heeft een ronde buik en haar baby is lief, mooi en rond. Het lettertype en de vlinder als symbool laten dit terug komen.

logo-1
De Vlinder

Het logo bestaat uit 2 harten, welke in elkaar verstrengeld zijn. Dit symboliseert de verbondenheid van de moeder met het kind. Daarnaast is een liggende baby met navelstreng te zien in de negatieve (wit) ruimte in het bovenste hart.

logo-2

Vlinder als symbool

De vlinder is als symbool gebruikt omdat het in verschillende culturen staat voor het Nieuwe Leven. In het Oude Egypte , 3500 jaar geleden werd een vlinder al gebruikt met als symboliek: Brenger van geluk. Ook in Japan en China wordt de vlinder gezien als gelukssymbool en staat een vlinder van jade symbool voor de liefde. De Grieken geloven dat wanneer er een vlinder uit zijn cocon kruipt er iemand geboren wordt. En tot slot vanuit de Christelijke iconografie staat een vlinder op de hand van Christus symbool voor de opgestane menselijke ziel.

KNOV Keurmerk

Beroepsvereniging Verloskundigen

KNOV

Beroepsvereniging Verloskundigen

Vrouw Centraal

Samenwerkingsverband Verloskundigenpraktijken

GOED

Locatie van de praktijk Nieuw Leven