Echo

Verloskundigenpraktijk Nieuw Leven heeft een eigen echo-apparaat. De echo’s die wij maken worden vergoed door de zorgverzekeraar.

Bij de eerste controle maken we een echo om te kijken of het hartje van jullie kindje klopt. Ook kijken we naar bijzonderheden in en buiten de baarmoeder. Dit is een speciaal moment: de eerste kennismaking met jullie (ongeboren) kindje .Omdat deze echo vroeg in de zwangerschap wordt gedaan, kan het zijn dat we een inwendige echo maken, omdat dit betere beelden geeft. Deze echo doet geen pijn en is niet gevaarlijk voor jullie kindje.

Na deze eerste echo maken we een afspraak voor de termijnecho, deze vindt plaats tussen de tien en twaalf weken zwangerschap. Dit is bijna altijd een uitwendige echo. Tijdens deze echo kijken we naar de grootte van jullie kindje, zo kan heel nauwkeurig worden bepaald hoe ver je zwanger bent en wat je uitgerekende datum is. We vragen je om bij deze echo met een volle blaas te komen ( drink twee uur voor de echo twee glazen water).

Wanneer je een twintigweken-echo (Structureel Echoscopisch Onderzoek) wilt laten maken, verwijzen we je naar een echocentrum of het ziekenhuis. Bij deze echo wordt uitgebreid gekeken naar de ontwikkeling, groei en organen van jullie kindje.

Soms is het nodig een extra echo te maken; bijvoorbeeld wanneer je bloedverlies hebt, om te kijken waar de placenta ligt of om de groei of ligging van je kindje te meten.

KNOV Keurmerk

Beroepsvereniging Verloskundigen

KNOV

Beroepsvereniging Verloskundigen

Centrum Vrouw Centraal

Samenwerkingsverband Verloskundigenpraktijken

GOED

Locatie van de praktijk Nieuw Leven