Kraamperiode

Je baby is geboren, de kraamperiode begint. Er breekt voor jullie waarschijnlijk een spannende periode aan. In deze periode leer je je baby kennen, ga je herstellen van de bevalling en kom je in een nieuwe rol als ouders. In de eerste 7 tot 10 dagen na geboorte van jullie baby, begeleiden wij jou en de rest van het gezin samen met de kraamverzorgster. Op deze manier geven we jullie als gezin een zo goed mogelijke start.


Tijdens de krraamperiode zijn wij als verloskundige de medisch eindverantwoordelijke. Wij komen in deze periode een aantal keer bij jullie op huisbezoek. Wij vinden het erg bijzonder om jullie baby te ontmoeten, waar wij samen 9 maanden naartoe hebben geleefd. Daarnaast bespreken wij met je hoe het gaat, hoe je de bevalling hebt ervaren, we nemen de controles door en verrichten eventuele verdere onderzoeken. Mocht er medisch iets aan de hand zijn dan zullen wij hiervoor samen met jou een plan maken. Gaat alles goed, dan zullen wij aan het einde van de kraamweek het laatste huisbezoek afleggen, we zien jullie dan tijdens de nacontrole voor het laatst om de zorg af te sluiten.

 

Als je tijdens je zwangerschap/bevalling onder behandeling bent van een gynaecoloog, dan kun je voor de begeleiding in de kraamtijd/nazorg ook bij ons terecht. Je kunt je hiervoor online of telefonisch bij ons aanmelden. Vind je het prettig om in de zwangerschap een keer kennis met ons te maken, dan plannen we een consult in. Tijdens dit consult bespreken wij wat onze rol tijdens de kraamperiode is, wat jouw wensen zijn en of alles geregeld is. 

Onze Verloskundigen

  • Sandra BormanSandra Borman
  • Machelien LouterMachelien Louter
  • Marcella VinkMarcella Vink
  • Jeany BellaartJeany Bellaart