Hoe bereid je je voor

Een goede voorbereiding op je bevalling is erg belangrijk; het kan angst en onzekerheid wegnemen. Wat ook helpt is om na te denken wat voor jou belangrijk en prettig is, hierdoor kun jij je tijdens de bevalling beter ontspannen. Ontspanning zorgt ervoor dat je beter met de pijn kan omgaan, waardoor je bevalling vlotter kan verlopen.

 

Wij helpen jou met het voorbereiden op de bevalling, we bieden voorlichtingsavonden aan over de bevallingen bespreken met jou uitgebreid de bevalling en de daar bij horende angsten, onzekerheden en wensen.

 

Geboorteplan

Om je goed voor te bereiden op de bevalling kan het helpen om een bevalplan te schrijven. Dit helpt jou om na te gaan wat voor jou en je eventuele partner belangrijk is tijdens de bevalling. Door je wensen en verwachtingen op papier te zetten en te bespreken, is het voor ons makkelijker om de zorg aan te passen aan wat voor jouw belangrijk is. Je kunt bijvoorbeeld in het geboorteplan beschrijven wat je verwacht ten aanzien van de communicatie, welke houding je graag wilt toepassen, op welke manier je met de pijn om wilt gaan etc.
Het is handig om je geboorteplan voor de 36e week van je zwangerschap te schrijven en naar ons te mailen (info@verloskundigenpraktijknieuwleven.nl), je mag het plan altijd aanpassen.
Wij bespreken je geboorteplan tijdens het bevallingsgesprek en zullen dit aan je dossier toevoegen. Een voorbeeld van een geboorteplan kun je hier vinden. Het kan zo zijn dat de zorg tijdens de zwangerschap of bevalling wordt overgedragen aan de gynaecoloog, daarom is het belangrijk om je geboorteplan uitgeprint in je ziekenhuistas te doen.

 

Andere manieren die je kunnen helpen om je voor te bereiden op de bevalling zijn:

  • Betrouwbare informatie over bevallen lezen of kijken op bijvoorbeeld youtube 
  • Volgen van een zwangerschapscursus
  • Oefenen van ademhalingstechnieken
  • Voorlichtingsavond bijwonen bij ons of in één van de ziekenhuizen 

 

Zie je erg op tegen de bevalling, heb je behoefte aan meer gesprekken over de aankomende bevalling? Bespreek dit dan met ons, samen kijken wij hoe wij jou hiermee kunnen helpen. Soms helpen we je door een uitgebreid huisbezoek, een aantal langere controles op de praktijk of door adviezen te geven over passende zwangerschapscursussen of begeleiding.

Onze Verloskundigen

  • Sandra BormanSandra Borman
  • Machelien LouterMachelien Louter
  • Marcella VinkMarcella Vink
  • Jeany BellaartJeany Bellaart