Voorlichtingsavonden

*** In verband met de corona-maatregelen gaan de voorlichtingsavonden bij ons en in alle ziekenhuizen niet door. Het Albert Schweizer Ziekenhuis heeft informatieve voorlichtingsfilmpjes gemaakt. Deze filmpjes geven informatie over bevallen in het ziekenhuis, omgaan met de pijn en borstvoeding. De voorlichtingfilmpjes kun je hier vinden.**

 

Om je zo goed mogelijk voor te bereiden op de aankomende bevalling en het geven van borstvoeding, bieden wij in de praktijk twee voorlichtingsavonden aan over deze onderwerpen. Tijdens deze avonden is je eventuele partner ook van harte welkom. 

 

Bevalling

Elke bevalling is uniek en elke vrouw beleeft haar bevalling op haar eigen manier. Hoe jouw bevalling precies verloopt en hoe jij dit ervaart, kunnen wij je niet vertellen. Wij kunnen je wel vertellen wat er tijdens een bevalling met je gebeurt en hoe je je daar zo goed mogelijk op kunt voorbereiden. Een goede voorbereiding kan je helpen meer controle en vertrouwen te krijgen.


Om je hiermee te ondersteunen bieden wij regelmatig een voorlichtingsavond over de bevalling aan.Tijdens deze avond geven twee verloskundigen, een verpleegkundige van het consultatiebureau en een kraamverzorgster belangrijke informatie over de bevalling en de kraamperiode. Ook gaan we tijdens deze avonden met jullie in gesprek.

 

Met deze informatie krijg je helder wat voor jou belangrijk is en wat jouw wensen zijn.

 

Borstvoeding

Wil je borstvoeding geven of twijfel je nog welke voeding je wilt gaan geven, dan ben je welkom op de voorlichtingsavond over borstvoeding. De borstvoedingsavond wordt verzorgd door een kraamzorgconsulent die hiervoor speciaal is opgeleid.

Tijdens deze avond krijg je alle informatie, die je kan helpen bij het maken van een keuze welke voeding je wilt gaan geven. Daarnaast helpt het je om een goede start te maken met het geven van borstvoeding.

 

Voorlichtingsavonden ziekenhuizen

Het Maasstad, Ikazia en Albert Sweitzer Ziekenhuis organiseren regelmatig gratis voorlichtingsavonden over de bevalling en borstvoeding. Tijdens deze avonden krijg je informatie over bevallen in het ziekenhuis (met begeleiding van de verloskundige of gynaecoloog), een rondleiding over de verloskamers/geboortesuites en veel praktische tips. 

De data van de voorlichtingsavonden van het Ikazia en Maasstad Ziekenhuis kun je hier vinden, de data van het Albert Schweizer Ziekenhuis, afdeling Rhena vind je hier.

Onze Verloskundigen

  • Sandra BormanSandra Borman
  • Machelien LouterMachelien Louter
  • Marcella VinkMarcella Vink
  • Jeany BellaartJeany Bellaart